Vruchten met kruimels

voor 3 personen

  • 35 g boter
  • 35 g witte basterdsuiker
  • 35 g grofgemalen noten (u kunt alle soorten noten gebruiken, zelfs pinda's)
  • 35 g bloem
  • een snufje zout
  • 300 - 500 g schoongemaakte en zo nodig kleiner gesneden vruchten;
    geschikte vruchten zijn appels, peren, abrikozen, perziken, pruimen, nectarines en gemengde vruchten
  • citroensap
  • 1 eetl. witte basterdsuiker

Smelt de boter, onafgedekt, op ± 750 Watt in ± 1 minuut in een schenkkan.
Voeg de basterdsuiker, de noten, de bloem en het zout toe en meng alles goed.
Breng het mengsel, onafgedekt, op ± 750 Watt in de magnetron in 3 - 4 minuten aan de kook (het oppervlak beweegt dan) en laat het daarna lichtbruin worden.
Schep het mengsel na 1½ minuten om de 20 - 30 seconden om.
Schik de vruchten in een lage magnetronschaal, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met de basterdsuiker.
Verdeel de kruimels er gelijkmatig over en zet het gerecht, onafgedekt, op ± 500 Watt ± 6 minuten in de magnetron tot de vruchten zacht zijn.
Controleer de zachtheid met een satéprikker.
Serveer er roomijs bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug