Visterrine met zalm

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 200 g gefileerde zalm
  • 2 eieren
  • 2 gehakte sjalotjes
  • 2 eetl. witte wijn
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 2 theel. Dijon-mosterd
  • zout & peper
  • fijngehakte peterselie
  • fijngehakte dille

Pureer de kabeljauwfilet met de eieren, de room, de mosterd, zout & peper in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Stoof de uitjes 5 minuten in de wijn en schep ze met de peterselie en de dille door het vismengsel.
Schep de helft van het mengsel in een met magnetronfolie beklede glazen patévorm (de folie moet 5 cm over de rand hangen).
Leg de in repen gesneden zalm erop, dek af met de rest van het vismengsel en vouw de folie erover.
Druk de inhoud goed aan en laat de terrine in 15 - 17 minuten op 350 Watt gaar worden.
Laat de terrine in de vorm afkoelen.

Bron: Astrid Veltman

Terug