Visterrine met scampi

voor 6 personen

  • 12 rauwe scampi
  • boter
  • 15 g ongezouten cashewnoten
  • 175 g doradefilet
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 175 g zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 eetl. zure room
  • 1 theel. geraspte mierikswortel
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Pel de scampi en bak ze even in een klontje boter.
Breng ze op smaak met paprikapoeder, peper en zout en laat ze afkoelen.
Hak de cashewnoten in stukjes.
Maak de doradefilet samen met 1 ei fijn.
Spatel er vervolgens 1 dl room door en breng de mousse op smaak met peper en zout.
Maak de zalmfilet samen met het overgebleven ei fijn.
Spatel er de rest van de room door en breng eveneens op smaak met peper en zout.
Smeer een terrine van ± 16 x ± 9 cm in met boter en schep er de helft van de dorademousse in.
Schik er 6 scampi op en bestrooi met de helft van de cashewnoten.
Schep er vervolgens de zalmmousse op en schik er de overige scampi en noten op.
Eindig met een laagje witte dorademousse.
Dek de terrine af met magnetronfolie en zet hem in de magnetron, eerst ± 5 minuten op vol vermogen en vervolgens ± 7 minuten op half vermogen.
Laat de terrine tenslotte nog ± 5 minuten staan.
Haal hem uit de magnetron, stort de mousse op een bord en laat hem volledig afkoelen.
Was de citroen en snijd er 6 dunne schijfjes af.
Bewaar deze voor het garnituur.
Was de tuinkers en laat uitlekken.
Roer de zure room met enkele druppels citroensap en de mierikswortel los en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de vismousse in 6 schijfjes en leg die op 6 borden.
Schep op elk bord een lepeltje room en werk verder af met een schijfje citroen en wat tuinkers.

Bron: Astrid Veltman

Terug