Vissoep

  • 20 g boter
  • 1 kleine prei
  • 15 g bloem
  • 1 visbouillonblokje
  • 4 dl heet water
  • ½ dl witte wijn
  • 200 g visfilet
  • 25 g garnalen
  • 2 eetl. crème fraîche
  • takje dille

Smelt de boter in een schaal in 30 seconden op hoog (100% = 900 W).
Was de prei en snijd ze in hele smalle reepjes.
Roer de bloem en de prei door de boter en zet de schaal met een deksel in de magnetron 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Voeg het visbouillonblokje, water en wijn toe en breng dit aan de kook 3 minuten op hoog (100% = 900 W).
Snijd de visfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de visbouillon, laat de vis gaar worden in 4 minuten op midden laag (30% = 270 W).
Voeg tot slot de garnalen en crème fraîche toe.
Knip wat verse dille boven de soep.

Bron: Astrid Veltman

Terug