Hartige visschotel met tutti frutti en noten

  • 200 g tutti frutti
  • 1 courgette of komkommer in plakjes
  • 1 gele paprika in snippers
  • 1 oranje paprika in snippers
  • 15 g boter
  • 4 lente-uitjes of sjalotjes
  • 400 g ongepaneerde kabeljauw- of koolvisfilet
  • 2½ dl kerriesaus
  • 1 dl room culinair of garderoom
  • 4 eetl. cashewnoten

Spoel de gedroogde tutti frutti in lauwwarm water.
Vul per 100 gr een glazen litermaat of kom met ± 2 dl zoete witte wijn of appelsap of kruidenthee zonder looizuur of water met een scheutje likeur.
Voeg de tutti frutti, 1 theelepel citroensap, 1 kaneelstokje en 1 zakje vanillesuiker of honing toe en dek dit af.
Zet de litermaat in de magnetron op vol vermogen en breng het in ± 5 minuten aan de kook.
Laat de tutti frutti een uur, losjes afgedekt met bijvoorbeeld folie,
staan.
Bind het vocht eventueel bij met aangelengd aardappelmeel en voeg naar smaak suiker of honing toe.
Vul een magnetronschaal met de groenten en ½ dl water en zet de afgedekte schaal ± 5 minuten op 750 Watt in de magnetron.
Laat de groenten dan in een vergiet uitlekken.
Verwarm de boter in een pan en roerbak de gehakte uien hierin.
Bedek de bodem van de magnetronschaal met de tutti frutti en verdeel de vis hier in blokjes over.
Bedek met de uien en de groenten.
Verwarm de kerriesaus al roerend met de room in een glazen litermaat in de
magnetron en voeg dit aan de schaal toe.
Bedek het geheel met plasticfolie en zet de schaal 6 minuten in de magnetron op 750 Watt.
Geef het gerecht dan 1 minuut rust en verwarm het daarna 6 minuten op 500 Watt.
Voeg op het laatst de noten toe.
Geef er gebakken rijst en een salade met banaan, ananas en rozijnen bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug