Gevulde venkelbladeren met vismousse

  • 1 venkelknol
    • voor de mousse
  • 1 worteltje
  • ½ rode paprika
  • 100 g MonChou
  • 1 ei
  • 300 g visfilets naar keuze
    • voor de saus
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 - 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. appelazijn
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 1 mespunt suiker
  • 1 eetl. maizena

Doe alle ingrediƫnten voor de saus, behalve de maizena, in een glazen litermaat en verwarm het, afgedekt, 3 - 4 minuten op 600 Watt.
Roer de maizena met 2 eetlepels water glad en roer het maizenapapje, zodra de saus kookt, door de saus.
Was de venkelknol, verwijder de uiteinden en neem er 4 bladeren af.
Blancheer de bladeren in een ovenvaste schaal, afgedekt, met 2 eetlepels water 2 - 3 minuten op 600 Watt.
Maak het worteltje en de paprika schoon, snijd ze klein en verwarm ze in een ovenvast schaaltje met 1 eetlepel water, afgedekt, 2 minuten op 600 Watt.
Pureer de visfilets met de MonChou en het ei in een foodprocessor.
Schep de groenten erdoor en breng de puree op smaak met zout & peper.
Vul de venkelbladeren met de vismousse en verwarm ze in een ovenvaste schaal, afgedekt, 5 - 6 minuten op 600 Watt.
Warm de saus eventueel nog enkele minuten door.
Serveer de venkel met de warme zoetzure saus.

Bron: Astrid Veltman

Terug