varkensvlees_satesaus

voor 2 - 3 personen

  • 250 g mager varkenspoelet
  • 1 eetl. maïsolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 eetl. ketjap manis
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 theel. ketoembar (= gemalen koriander)
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. pasta voor pindasatésaus
  • enkele eetl. heet water

Marnineer het vlees 24 uur in een mengsel van de olie, de knoflook, de ketjap, het citroensap, de ketoembar, zout & peper.
Verwarm het vlees samen met de marinade, afgedekt, op ± 350 Watt 4 - 5 minuten in een magnetronschaal tot de kleur grijsbruin is geworden en laat het enkele minuten nagaren.
Meng dan de satépasta door het vlees tot een smeuïg geheel ontstaat en verwarm dit, afgedekt, zo nodig nog 1 - 2 minuten op ± 750 Watt.
Slap de massa met heet water tot sausdikte af.

Bron: Astrid Veltman

Terug