Varkensvlees met bleekselderij en blauwe kaas

voor 2 - 3 personen

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 afgestreken eetl. maizena
  • 250 g mager varkenspoelet
  • ½ kleingesneden struik bleekselderij
  • ¼ spitskool in dunne reepjes
  • 100 g verbrokkelde blauwe kaas
  • 1 vleestomaat,
    zonder vocht en zaad, in kleine stukjes
  • bieslook

Vermeng het zout met het zout en de maizena en strooi dit rondom over het varkenspoelet.
Kook de bleekselderij en de kool samen, afgedekt, op ± 750 Watt in de magnetron in ± 5 minuten beetgaar.
Doe het vlees erbij, vermeng alles goed en verwarm het gerecht, afgedekt,
op ± 350 Watt 4 - 5 minuten tot het vlees zijn kleur zo goed als heeft verloren.
Laat het daarna enkele minuten nagaren.
Voeg de verbrokkelde kaas en de tomaatstukjes toe en meng alles goed door elkaar.
Verwarm het gerecht, afgedekt, op ± 350 Watt 2 minuten tot de kaas is gesmolten en de tomaatstukjes warm zijn en meng nogmaals.
Bestrooi het tenslotte met fijngeknipte bieslook.

Bron: Astrid Veltman

Terug