Varkenshaas met peultjes

voor 2 personen

  • 1 varkenshaas á 250 g
  • ½ rode peper
  • 100 g peultjes
  • 50 g taugé
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 theel. rode currypasta (pot, toko)
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 eetl. vissaus (fles, toko)
  • 2 eetl. fijngehakte munt

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en leg ze in een schaal.
Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
Doe de peultjes met 1 eetlepel water in een andere schaal en verhit ze, afgedekt, ± 2 minuten op 750 Watt.
Voeg de rode peper en de taugé toe en verhit het, afgedekt, nog ± 1 minuut op 750 Watt.
Meng de kokosmelk met de currypasta, het limoensap en de vissaus in een kom en schenk dit over het vlees.
Laat het vlees, afgedekt, in ± 4 minuten op 400 Watt gaar worden.
Laat de groenten uitlekken en schep ze door het vlees.
Verhit het gerecht, afgedekt, nog ± 2 minuten op ± 400 Watt.
Schep het gerecht door en bestrooi het met de munt.
Lekker met gekookte transparante mie.

Bron: Astrid Veltman

Terug