Tulband

  • 10 g boter
  • 20 g paneermeel
  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • zout
  • ½ dl melk
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g cakemeel
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g rozijnen
  • 50 g krenten
  • 100 g Franse vruchtjes
    (eventueel sukade of oranje snippers)

Vet een tulbandvorm in met de 10 gram boter en bestrooi deze met het paneermeel.
Smelt de boter in 1 minuut HOOG (100%).
Voeg aan de boter, die eieren, zout en melk toe.
Roer dit door elkaar met een garde (beslist geen elektrische mixer gebruiken).
Voeg de suiker, de vanillesuiker en het cakemeel toe.
Doe in een schaaltje de rozijnen, krenten en de in stukjes gesneden Franse vruchtjes.
Roer de bloem er door en voeg dit toe aan het beslag, roer het even door en vul de tulbandvorm hiermee.
Bak de tulband af in 25 minuten combi hete lucht 140 °C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).

Terug