Tropische schotel

  • 150 cc water
  • 50 g taugé
  • 1 banaan
  • 1 theel. sambal
  • peper
  • zout
  • ketoembar

Smelt de boter in een schaal 30 seconden op hoog (100% = 900 W).
Snijd de ui, paprika en tomaten in kleine stukjes.
Roer de groenten door de gesmolten boter, dek de schaal af en bak dit in 3 minuten op hoog (100% = 900 W).
Snijd de hamlap in kleine blokjes en voeg deze toe aan de groenten.
Zet de schaal afgedekt terug in de magnetron 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Voeg de pindakaas en het water toe en laat dit sudderen in de magnetron 5 minuten op midden laag (30% = 270 W).
Voeg tot slot de taugé, banaan in plakjes en de sambal toe.
Zet de tropische schotel terug in de magnetron voor 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Roer alles goed door en serveer deze schotel met rijst en verse ananas.

Bron: Astrid Veltman

Terug