Tomatensoep

  • 25 g boter
  • ½ ui
  • 15 g bloem
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 bouillontablet
  • 1 dl water
  • 2 eetl. slagroom
  • bieslook

Smelt de boter in 30 seconden op hoog (100% = 900 W).
Roer daar de versnipperde ui door en zet dit in de magnetron op 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Roer de bloem door de gesmoorde ui en als de bloem weg is, voeg dan de gepelde tomaten toe.
Goed doorroeren en het bouillontablet toevoegen.
Deksel op de pan doen en de soep aan de kook brengen 5 minuten op hoog (100% = 900 W).
Roer tijdens het koken de soep een paar maal door.
Nu het water er door roeren en de soep opnieuw afgedekt aan de kook brengen 4 minuten op hoog (100% = 900 W).
Ook nu halverwege de tijd even doorroeren.
Tot slot de slagroom door de soep roeren en wat verse bieslook boven de soep knippen.

Bron: Astrid Veltman

Terug