Tomaten met rijst gevuld

  • 8 stevige tomaten
  • zout & versgemalen peper
  • 3 eetl. koudgeperste olijfolie
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 1 takje verse marjolein
  • 1 takje verse munt
  • 1 takje peterselie
  • 100 g dessertrijst
  • ¼ l kippenbouillon
  • boter

Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.
Bestrooi ze binnenin met zout en laat ze in een vergiet uitlekken.
Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn en meng het met de oregano, de marjolein, de gehakte munt, de peterselie en de olijfolie door de rijst.
Roer de kippenbouillon erdoor en laat het mengsel in een schaal met deksel in de magnetron 10 minuten op vol vermogen koken.
Zet de tomaten dan in een ingevette magnetronschaal, vul ze met het rijstmengsel en laat ze, onafgedekt, nog 10 minuten op vol vermogen
koken.
Breng op smaak met peper.
Serveer de tomaten warm of koud.

Bron: Astrid Veltman

Terug