Tomaat-eischotel met mortadella

  • 3 sjalotjes
  • 6 trostomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rood pepertje
  • 8 eieren
  • 100 g mortadella in reepjes
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook

Snijd de sjalotjes in dunne partjes, de tomaten in plakken en de paprika in repen.
Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het vruchtvlees fijn.
Schik de groenten in een magnetronschaal en verwarm de groenten, afgedekt, ± 8 minuten op 700 Watt.
Schep tussentijds enkele malen om.
Klop de eieren los, schep er de mortadella, de Provençaalse kruiden en wat peper en zout door en schenk dit mengsel over de groenten.
Verwarm de schotel, onafgedekt, 7 minuten op 400 Watt.
Schep het gerecht tussentijds tweemaal om.

Bron: Astrid Veltman

Terug