Tagliatelle met champignons en ham

  • 250 g champignons
  • een scheutje citroensap
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 2 dl melk
  • 1½ dl room
  • 450 g groene tagliatelle
  • 2 plakken gekookte ham van ½ cm dik
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gehakte basilicum
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Leg ze in een ruime schaal, besprenkel ze met citroensap en dek ze af met geperforeerd magnetronfolie.
Zet de schaal 4 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Breng intussen voor de deegwaren licht gezouten water met een klontje boter aan de kook.
Doe voor de saus de boter in een diepe schaal en zet hem, afgedekt met een velletje keukenpapier, 40 seconden op de hoogste stand in de magnetron.
Roer er achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door en zet hem,
onafgedekt 4 minuten terug in de magnetron op de hoogste stand.
Roer af en toe door.
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stort intussen de tagliatelle in het kokende water.
Snijd de ham in blokjes, roer deze, samen met de champignons en het kookvocht, door de saus en voeg er ook de gehakte kruiden aan toe.
Verwarm de saus nog enkele minuten op de hoogste stand en rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Giet de tagliatelle af, verdeel de pasta over 4 warme kommen of diepe borden, schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over.
Geer er versgeraspte Parmezaanse kaas bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug