Szechuanbiefstuk

  • 500 g biefstuk in flinterdunne reepjes
  • 2 eetl. olie
  • ½ rood pepertje, pitjes verwijderd en zeer fijn gehakt
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetl. maizena
  • 3 stengels bleekselderij, in de lengte gehalveerd en in stukjes van 2 - 3 cm
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in reepjes gesneden
  • 1 mespunt zout
  • versgemalen zwarte peper of gekneusde versgeroosterde Szechuanpeper

Verhit een bruineerschaal 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Wentel de stukjes vlees door de olie, bak ± ⅓ deel in 2 - 3 minuten op de hoogste stand en doe ze over in een andere schaal.
Verwarm de bruineerschaal weer en bak dan de volgende portie.
Het vlees mag in geen geval allemaal tegelijk worden gebakken, dan schroeit het niet goed dicht.
Vermeng de sojasaus en de bouillon en roer er de maizena door.
Breng op smaak met het rode pepertje, gemalen peper of Szechuanpeper en een heel klein beetje zout.
Zet de saus op de hoogste stand in de magnetron en laat, onder af en toe roeren, 2 - 3 minuten koken tot de saus gaat binden.
Doe de paprika en de selderij in de saus, dek de schaal af en laat nog 1 minuut koken.
Leg de biefstuk in de saus, verwarm ½-1 minuut en serveer direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug