Dunne sperziebonen op Chinese wijze

  • 2 eetl. olie
  • 400 g dunne sperziebonen,
    afgehaald en eventueel gebroken
  • 1 geschrapte wortel in dunne staafjes
  • 3 boom- of wolkenoren,
    geweekt in heet water, stelen verwijderd en gehakt
  • 1 voorjaarsuitje,
    schoongemaakt en zeer fijn gehakt
  • 5 - 6 eetl. kippenbouillon
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 1 mespunt zout
  • versgemalen witte peper
  • 1 - 2 eetl. oestersaus

Verhit de olie in een diepe schaal in de magnetron 5 minuten op de hoogste stand.
Doe er de boontjes en de reepjes wortel in en schep alles goed om.
Dek de schaal af en zet hem 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron terug.
Verdeel de gehakte paddestoelen en voorjaarsui over de groenten.
Vermeng de kippenbouillon met de ve-tsin, zout, peper en de oestersaus en schenk dit over de groenten.
Dek de schaal weer af en zet hem op half vermogen nog 2 - 3 minuten in de magnetron terug (de boontjes mogen niet te zacht worden).
Vindt u het lekkerder als de saus wat gebonden is, voeg dan aan de bouillon eerst 1 eetlepel maizena toe.

Bron: Astrid Veltman

Terug