Slasoep met garnalen

  • 100 g rijst
  • 1¼ l hete kippenbouillon
  • 1 cm geschilde en geraspte verse gemberwortel
  • 1 - 2 eetl. tomatenpuree
  • 400 g gekookte gepelde garnalen
  • 1 kleine krop ijsbergsla in dunne reepjes
  • zout & versgemalen witte peper
  • 1 versgehakt takje dille

Doe de rijst, de bouillon, de gember en de tomatenpuree in een diepe schaal, dek die gedeeltelijk af en kook de soep in de magnetron op de hoogste stand 10-12 minuten tot de rijst gaar is.
Roer regelmatig om.
Zet, als de rijst dan nog niet gaar is, de stand op halve hoogte en zet de schaal nog enkele minuten terug.
Voeg de garnalen, de sla, zout & peper toe en zet de schaal, nu geheel afgedekt, 1 minuut op de lage stand in de magnetron terug.
Strooi er vlak voor het serveren de dille over.

Variatie
Voor dezelfde bereidingswijze kunt u ook spinazie, andijvie (iets bitter) of Chinese kool gebruiken.

Bron: Astrid Veltman

Terug