Sint-Jakobsschelpen in pepersaus

  • 450 g schoongemaakte Sint-Jakobsschelpen
  • ½ fijngehakt teentje knoflook
  • 3 eetl. rijstwijn
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. maizena, opgelost in 6 eetl. bouillon
  • 4 eetl. zoete chilisaus
  • een klein stukje geschilde en fijngehakte gember
  • 1 dungesneden groene paprika
  • 4 grofgesneden bosuitjes
  • 1 mespunt suiker
  • zout
  • peper

Snijd de schelpdieren in twee helften en leg ze in een ovenschaal.
Voeg de knoflook, de wijn, de sojasaus, de suiker, zout & peper toe en dek de schotel af.
Laat dit 10 minuten op medium in de magnetron garen.
Haal de schelpen eruit en houd ze warm.
Voeg de maizena en de bouillon toe, voeg nu ook de chilisaus en de gember toe en kook dit enkele minuten tot de saus bindt.
Voeg dan de schelpen, de paprika en de uien toe en laat alles op de hoge magnetronstand 1 - 2 minuten nagaren.
Serveer met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug