Sint-Jakobsmosselen in pepersaus

  • 400 - 450 g schoongemaakte Sint-Jakobsmosselen, zonder schelp
  • 3 eetl. rijstwijn of droge witte wijn
  • 3 eetl. zoete ketjap
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 1 eetl. maizena
  • 1 dl kippenbouillon
  • 4 eetl. zoete chilisaus
  • 1 zeer fijn gehakt bolletje ingelegde gember
  • ½ rood pepertje, schoongemaakt en zeer fijn gehakt
  • ½ groene paprika, van zaad ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt en in repen van 3 - 4 cm gesneden

Snijd de Sint-Jakobsmosselen horizontaal eenmaal door.
Vermeng de rijstwijn of witte wijn in een schaal met de zoete ketjap, zout en wat witte peper.
Leg de mosselen erin, zet de schaal, afgedekt, in de magnetron en laat de mosselen op half vermogen 5 minuten stoven.
Neem de mosselen met een schuimspaan uit het vocht en houd ze warm.
Vermeng de maizena en de bouillon en schenk het samen met de chilisaus bij het vocht in de schaal.
Doe er de gehakte gember, het pepertje en de paprika bij en schep alles goed om.
Zet de schaal in de magnetron en laat het gerecht op de hoogste stand 2 - 3 minuten koken.
Roer regelmatig, zodat de saus goed kan binden.
Voeg de Sint-Jakobsmosselen en de reepjes lente-ui aan de saus toe,
verwarm alles, afgedekt, nog ½ - 1 minuut en serveer direct.

Tip
Sint-Jakobsmosselen zijn snel gaar. Kook ze niet te lang, want dan worden ze taai.

Bron: Astrid Veltman

Terug