Shanghai-mie

voor 6 personen

  • 500 g Chinese mie (eiermie)
  • 1½ l kokend water
  • 1 eetl. olie
  • 1 mespunt zout
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
  • 250 g krabvlees in stukjes, kraakbeen verwijderd
  • versgemalen witte peper
    • voor de saus
  • 3 dl kippenbouillon
  • 3 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • ½ rood pepertje, schoongemaakt en zeer fijn gehakt
  • 2 eetl. maizena, opgelost in een beetje bouillon

Breng in de magnetron, in een diepe kom of schaal, het water met de olie en het zout aan de kook.
Doe er de mie in en handel verder als op de verpakking staat aangegeven.
(Vele soorten behoeven niet te worden gekookt, maar alleen enkele minuten in heet water te staan).
Doe de kippenbouillon, de rijstwijn of sherry, de sojasaus, het halve pepertje en de opgeloste maizena in een kan en meng goed.
Zet de kan in de magnetron en laat 2 - 3 minuten op de hoogste stand koken tot de saus helder en gebonden is.
Roer regelmatig.
Laat intussen de mie uitlekken en dek ze af om warm te houden.
Doe de mie in een grote schaal, verdeel er de uitjes en de krab over en giet er de saus over.
Maal er verse peper over en schep om.
Mocht de mie te veel zijn afgekoeld, zet ze dan, afgedekt, 1 minuut in de magnetron terug.

Tip
Mie is in vele soorten en dikten te koop.
Gebruik voor dit gerecht eens wat dikkere mie dan u gewend bent.

Bron: Astrid Veltman

Terug