Scholrolletjes met ham en spinazie

  • 6 scholfilets
  • 50 g verse spinazie
  • 6 plakjes ham
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 eetl. maizena

Snijd de scholfilets en de plakjes ham in 2 helften.
Leg de filets met de huid naar boven op een plank en besmeer ze dun met mosterd.
Leg de ham en wat blaadjes spinazie op de vis en rol ze op.
Leg ze op hun kant tegen elkaar in een ronde magnetronschaal en giet het sinaasappelsap erover.
Dek af met magnetronfolie en gaar de vis op 500 - 600 Watt in 8 - 9 minuten.
Giet het kookvocht voorzichtig af en zet de scholfiletrolletjes afgedekt weg.
Roer de maizena en de crème fraîche door het pocheervocht en bind het tot een gladde saus.
Serveer met aardappelpuree en spinazie.

Bron: Astrid Veltman

Terug