Scholfilet op een bedje van wintergroenten

  • 500 g aardappelen
  • 2 winterwortelen
  • een stukje koolraap van 400 g
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje champignons
  • zout, & peper
  • (diepvries)bieslook
  • ⅛ l halfvolle koffieroom
  • 4 scholfilets van 125 g
  • 1 vleestomaat
  • boter of margarine
  • 1 citroen

Snijd de aardappelen in plakken, schrap de winterwortelen, snijd ze in dunne halve plakken en kook ze met de koolraapreepjes 15 minuten voor.
Schep de aardappelen, winterwortelen en koolraapreepjes met de in plakjes gesneden champignons in een met knoflook ingewreven en dik ingevette ovenschaal.
Verdeel er zout & peper, 2 eetlepels bieslook en de koffieroom over.
Wrijf de scholfilets in met zout & peper, bestrooi ze met bieslook en leg ze op de groenten.
Leg op elke filet een schijf tomaat en een klontje boter, dek af met folie en zet de schaal, afgedekt met magnetronfolie, 6 minuten op 600 Watt in de magnetron.

Bron: Astrid Veltman

Terug