Sam-zoenen

  • ½ l melk
  • 1 pakje chocoladepuddingpoeder
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g poedersuiker
  • zout

Doe de melk in een glazen schenkkan.
Voeg het puddingpoeder toe en klop dit door met een garde.
Zet de kan in de magnetron en kook de pudding 4 minuten op hoog (100% = 900 W).
Klop de pudding weer glad en zet de kan in de magnetron 2 minuten op hoog (100% = 900 W).
Klop de pudding weer glad.
Neem een met koud water omgespoelde vorm en giet daar de pudding in uit.
Klop 2 eiwitten stijf met wat zout en de vanillesuiker.
Voeg de poedersuiker in 2 delen toe.
Wanneer de eiwitten goed stijf zijn vorm er dan met behulp van 2 eetlepels eieren van.
Leg de eiwiteieren op een bord en plaats ze in de magnetron, 3 minuten op midden laag (30% = 270 W).
Als de eieren droog aanvoelen, ze op de chocolade pudding leggen en serveren.

Bron: Astrid Veltman

Terug