Sachertorte

  • 150 g boter
  • 2 eetl. paneermeel
  • 3 eieren
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g cacao
  • zout
  • 150 g zeifrijzendbakmeel
  • 2 eetl. chocolade likeur
  • 150 g abrikozenjam
  • 2 eetl. water of kirsch
  • 75 g pure chocolade
  • 80 g poedersuiker
  • 2 eetl. water

Smelt de boter in 1 minuut op hoog (100% = 900 W).
Smeer de vorm van 22 cm 0 ermee in en bestrooi deze met paneermeel.
Roer er met een garde de rest van de boter, de eieren, de suiker, cacao, zout en bakmeel door.
Maak het beslag iets dunner met de likeur.
Vul de ingevette vorm met het beslag en bak de taart in 10 minuten op midden (50% = 450 W).
Laat de taart ondersteboven afkoelen en snijd de taart horizontaal door.
Verdun de abrikozenjam met 2 eetlepels water of kirsch en verwarm de jam 30 seconden op hoog (100% = 900 W).
Smeer de onderste helft van de taart met de jam in, leg de bovenste helft terug en smeer nu zowel de boven als zijkanten in met de jam.
Laat de jam afkoelen.
Breek de chocolade in een schenkkan, voeg de poedersuiker en water toe en verwarm dit 40 seconden op hoog (100% = 900 W).
Smeer de taart hiermee in en laat deze verder opstijven in de koelkast.

Bron: Astrid Veltman

Terug