Roomparfait met warme bramen

  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 125 g suiker
  • ½ vanillestokje
  • 2½ dl slagroom
  • 250 g bramen
  • 2 dl crème de cassis
  • 1 theel. vanillesuiker
  • munt naar smaak

Klop de eieren, de dooiers, de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met een mixer schuimig tot het mengsel als een lint van de lepel loopt.
Verwarm het mengsel, onafgedekt 2 - 3 minuten op 100% en klop het met een garde om de 15 seconden door.
Laat het mengsel, zodra het is gebonden, afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf en spatel hem snel door het eimengsel.
Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ± 6 dl inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer.
Was de bramen vlak voor het serveren en verwarm ze in een glazen litermaat met de crème de cassis en de vanillesuiker, afgedekt, 2 - 3 minuten op 100%.
Dompel de vorm met de parfait kort in kokend water, stort hem en snijd hem in plakken.
Leg op elk bordje 1 - 2 plakjes parfait en garneer met de warme bramen en een takje munt.

Bron: Astrid Veltman

Terug