Rode kool - I

  • 250 g rode kool
  • 2 eetl. water
  • 1 appel
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • ½ eetl. azijn
  • eventueel kaneel en suiker

Verwijder de dikke nerven.
De rode kool snijden of schaven.
Doe de rode kool en de overige ingrediënten in een schaal met deksel en kook deze bijtgaar in 8 minuten hoog (100% = 900 W).

Bron: Astrid Veltman


Rode kool - II

  • 700 g gesneden rode kool
  • 2 dl rode wijn
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. gemalen peper

Meng de rode kool, rode wijn, balsamicoazijn suiker, laurierblad, komijnzaad, zout en de gemalen peper in een schaal.
Dek de schaal af en verwarm het geheel 15 minuten op 800 Watt.

Bron: Astrid Veltman

Terug