Risotto met rozemarijn

voor 3 personen

  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 250 g ongewassen droogkokende rijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 dl water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 dl witte wijn
  • 3 takjes verse of ½ eetl. vriesdroge rozemarijn
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas

Vermeng de sjalotsnippers, de uitgeperste knoflook, de rijst en de olijfolie in een ruime magnetronschaal en verhit dit, onafgedekt, ± 5 minuten op ± 750 Watt in de magnetron tot de rijst lichtbruin begint te worden.
Schep na 3 minuten regelmatig om.
Voeg het water, het verkruimelde bouillontablet, de wijn en de rozemarijn toe, roer alles goed door, breng het tegen de kook aan en laat het, afgedekt, eerst ± 4 minuten op ± 750 Watt en daarna ± 15 minuten op ± 225 Watt doorkoken tot al het vocht door de rijst is opgenomen.
Laat de rijst nog 5 minuten rustig staan.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en rul de rijst met twee vorken op.

Bron: Astrid Veltman

Terug