Gebakken rijst met ham, boontjes en eieren

  • 3 eetl. olie
  • 2 eieren, losgeklopt met een mespunt zout
  • 100 g ham in kleine blokjes
  • 250 g gekookte rijst, losgeroerd
  • 100 g sperziebonen, afgehaald en schuin in flinterdunne plakjes
  • gesneden
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 4 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Verhit een bruineerschaal ± 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Schenk er 1 eetlepel olie en de helft van de losgeklopte eieren in.
Zet de schaal 30 seconden in de magnetron en neem hem er dan uit.
Draai het ei om en leg het opgerold op een bord.
Bak op dezelfde wijze de andere helft van het ei.
Doe de resterende lepel olie in een diepe schaal, doe er de ham en de sperzieboontjes in en verwarm ze, afgedekt, 1 minuut op de hoogste stand.
Voeg de rijst toe, roer er de sojasaus, zout & peper door en verwarm het gerecht 2 - 3 minuten op de hoogste stand tot de rijst door en door heet is.
Schep er, vlak voor u de magnetron uitzet, de gehakte lente-uitjes door.
Snijd de eieren opgerold in flinterdunne repen, leg ze op de rijst, dek de schaal af en laat nog 1 - 2 minuten rusten.

Bron: Astrid Veltman

Terug