Ragoût van kalfsnieren met dragonsaus

  • 2 kalfsnieren van ± 400 gr elk
  • 1 sjalot
  • boter
  • ½ runderbouillontablet
  • 20 g maizena
  • 1½ dl room
  • 3 eetl. grofgehakte dragon
  • 1 kg jonge spinazie
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Vraag de slager, de niertjes schoon te maken.
Snijd ze in schijfjes van ± 1½ cm dik en schik die in een schaal.
Pel de sjalot, snipper hem fijn en verdeel de snippers over het vlees.
Dek de schaal af met magnetronfolie en zet hem 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Keer de niertjes na 3 minuten om.
Doe 20 gr boter in een schaaltje, dek dit af met magnetronfolie en zet het 30 seconden in de magnetron op de laagste stand.
Meng er 1½ dl water, het bouillontablet en de jus van de niertjes door,
roer de maizena in de saus los en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus op de hoogste stand 1 minuut koken, roer goed om en laat nogmaals 1 minuut koken.
Voeg er de room bij, breng eventueel verder op smaak met peper en meng er dan de dragon door.
Giet deze saus over de niertjes.
Was de spinazie zorgvuldig.
Schik 4 hoopjes spinazie in een schaal en leg er een klontje boter op.
Dek af met magnetronfolie en zet de groente 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Keer de bergjes na 3 minuten om.
Breng de spinazie op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de niertjes vlak voor het serveren nog 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Verdeel de spinazie over 4 borden, leg er enkele plakjes nier op en overgiet met de saus.
Serveer er frietjes bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug