Prinsessenschoteltje

voor 2 personen

  • 3½ dl water
  • boter
  • 150 g gemengde rijst
    (langkorrel + wilde rijst met kruidenmix)
  • 400 g sperzieboontjes
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 4 kleine lamsbrochettes
  • peper & zout
  • dragon (vers of gedroogd)

Breng het water met een klontje boter 2 minuten op de hoogste stand aan de kook.
Voeg er de rijst met ½ zakje kruidenmix aan toe en zet dit 20 minuten in de magnetron op de sudderstand (650 Watt).
Maak intussen de sperzieboontjes schoon, schik ze in een schaal en overgiet ze met water.
Houd de rijst in een matige oven warm en kook de boontjes, afgedekt met magnetronfolie, 10 - 12 minuten op de hoogste stand.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Stoof het sjalotje en de knoflook in een klontje boter 3 minuten op de sudderstand.
Bak intussen de brochetjes in een klontje bruisende boter in de pan en kruid ze met peper, zout en dragon.
Roer de boontjes door de sjalotjes, breng op smaak met peper en zout en warm alles nog enkele minuten samen op.
Verdeel de rijst, de boontjes en de brochetjes over 2 borden en serveer direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug