Preisoep met Boursin

  • 2 preien
  • ½ l bouillon
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 1 pakje Boursin
  • witte wijn (naar smaak)
  • versgemalen peper

Maak de preien schoon, snijd ze in stukken en kook die met aanhangend water, afgedekt, 10 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Giet er dan de bouillon bij en pureer de prei en de bouillon in de keukenmachine of met de staafmixer.
Smelt de boter in een maatbeker (van 1 liter) in ± 1 minuut op vol vermogen en roer de bloem en de soep erdoor.
Zet de schaal terug in de magnetron en breng het geheel op vol vermogen in ± 5 minuten opnieuw aan de kook.
Roer de massa iedere minuut met een garde door.
Breng de soep op smaak met de Boursin, witte wijn en peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug