Pindasaus

  • 1 eetl. olie
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • ½ pot pindakaas
  • 2½ dl melk
  • 1½ eetl. ketjap
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. sambal
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 2 theel. citroensap

Verwarm de olie, onafgedekt, 30 seconden in een schaal op ± 750 Watt.
Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en verwarm het vervolgens, onafgedekt, 2 minuten op ± 750 Watt.
Voeg de pindakaas, de melk, de ketjap, de suiker, de sambal, het gemberpoeder en het citroensap toe en roer goed door.
Verwarm de saus, afgedekt, 3 minuten op ± 750 Watt en roer tussentijds goed door.
Zo nodig kunt u de saus nog met wat melk verdunnen.

Bron: Astrid Veltman

Terug