Pikante rijstschotel

voor 2 personen

  • 120 g gekookte rijst
  • 30 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetl. zure room
  • 2 eetl. fijngehakte tomaat
  • 2 eetl. fijngehakte Spaanse of chilipeper zonder zaadjes
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 magnetronschaal, inhoud 1 l

Meng de rijst, 15 gram kaas, de zure room, de tomaat, de Spaanse of chilipeper en de peterselie in een kom.
Besprenkel de schaal met wat olie, verdeel er het rijstmengsel gelijkmatig over en bestrooi het met de rest van de kaas.
Zet de schaal, onafgedekt, 5 minuten op ± 650 Watt in de magnetron,
tot de rijst goed is doorgewarmd en de kaas is gesmolten.
Draai de schaal eventueel halverwege de magnetrontijd een halve slag.

Bron: Astrid Veltman

Terug