Pescado ala Veracruz

Kabeljauwfilet à la Veracruz

  • kabeljauwfilet
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 jalapeñopeper (pot)
  • 8 groene olijven, 2 eetlepels
  • kappertjes
  • ½ theel. zout
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • 1 laurierblad

Besprenkel de kabeljauwfilet met limoensap, bestrooi de vis met zout en zet hem 1 uur weg.
Vermeng voor de 'Veracruz'-saus de rode ui, knoflook, tomaten, jalapeñopeper, 8 groene olijven, kappertjes, zout, olijfolie, laurierblad en 1 dl water en verwarm dit, afgedekt, 10 minuten op 800 Watt.
Schenk de saus over de vis en gaar de vis in 7 minuten op 800 Watt.
Laat de vis 2 minuten nagaren.

Bron: Astrid Veltman

Terug