Perenmousse met citroen

  • het sap van ½ citroen
  • 500 g peren
  • ½ dl water
  • 2½ dl slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eetl. suiker
  • wat aardbeien

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in stukken.
Verwarm het water met het citroensap en de suiker ± 1 minuut op vol vermogen en roer tot de suiker is opgelost.
Leg de stukjes peer erin en verwarm 6 - 8 minuten op vol vermogen.
Pureer de stukjes peer in een mengbeker of foodprocessor (houd eventueel wat stukjes peer achter, snijd deze klein en gebruik ze later als vulling).
Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de slagroom met de suiker stijf en zet de kom tot gebruik in de koelkast.
Knijp de gelatine uit en verwarm deze in een ovenvast schaaltje 20 - 30 seconden op vol vermogen tot hij is opgelost.
Schep de gelatine door de perenpuree en spatel er, als deze lobbig begint te worden, de slagroom en eventueel de stukjes peer door.
Doe de mousse over in een rechthoekige cakevorm van ¾ l inhoud en zet de vorm tenminste 4 - 5 uur in de koelkast om op te stijven.
Stort de mousse, snijd hem in plakken en leg op elk bordje 2 plakjes.
Garneer met wat aardbeien.

Bron: Astrid Veltman

Terug