Peren met chocoladesaus

  • 4 peren (bijvoorbeeld Doyenne)
  • 1 citroen
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 125 g fondantchocolade
  • boter
  • 2 eetl. bananenlikeur
  • 250 g mascarpone
  • 2 eetl. ongezouten pistachenootjes
  • 8 verse laurierblaadjes

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen en de kroontjes.
Leg ze in een ronde schaal met de bolle kant naar boven en de dikste kant naar buiten.
Pers de citroen, schenk het citroensap over de peren en strooi op elke peer een snufje kaneel.
Dek af met geperforeerd magnetronfolie en zet ze 5 - 6 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Laat ze afkoelen, terwijl u de saus maakt.
Breek de chocolade in een glazen schenkkan en voeg er 1 dl water en een klontje boter aan toe.
Zet de schaal 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Roer tot een gladde saus en meng er de bananenlikeur door.
Snijd een klein stukje van de bolle kant van de peren en zet ze op 4 dessertbordjes.
Leg in elke holte een koffielepel mascarpone, overgiet met de chocoladesaus en bestrooi met de nootjes.
Versier met de laurierblaadjes.

Tip
U kunt de kaas eventueel door kleine bolletjes vanille-ijs vervangen.

Bron: Astrid Veltman

Terug