Pepervlees met prei en paprika

voor 2 personen

  • 200 g rauwe rosbief in smalle reepjes
  • 1 middelgrote ui in stukjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ theel. grove boerenmosterd
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zeer grof gemalen zwarte peper
  • zeer grof gemalen witte peper
  • ½ rode paprika in stukjes
  • 1 dikke prei in ringen
  • 75 g peperboursin

Meng de rosbiefreepjes, de ui, de olijfolie, de mosterd, het zout, het paprikapoeder en de zwarte en witte peper door elkaar en laat het mengsel minstens 12 uur marineren.
Kook de paprika en de prei samen in een magnetronschaal, afgedekt, op ± 750 Watt in 3 - 4 minuten beetgaar.
Voeg het gemarineerde vlees toe, meng alles goed, leg de peperboursin in het midden en verwarm alles tezamen, afgedekt, op ± 500 Watt ± 4 minuten tot het vlees niet meer rood is.
Laat het gerecht enkele minuten nagaren en vermeng het daarna nogmaals.

Bron: Astrid Veltman

Terug