Paascake met kokos en chocolade

voor 8 personen

  • 180 g boter
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • ½ theel. zout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g pure chocolade
  • 30 g geraspte gedroogde kokos
  • ½ dl koffieroom
  • 1 eetl. boter
    • voor de garnering
  • poedersuiker
  • kaneel
  • walnoten

Mix de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker, de eieren, het zout en het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom tot een romig cakebeslag.
Smelt de chocolade in een schaaltje 1 minuut op 750 Watt.
Roer de gesmolten chocolade, de geraspte kokos en de koffieroom door het beslag.
Vet een ronde, hoge schaal van ┬▒ 23 cm doorsnee met 1 eetlepel boter in en schep het cakebeslag erin.
Verwarm de schaal 7 - 9 minuten op 350 Watt en bak de cake vervolgens in 3 - 5 minuten op 750 Watt af.
U kunt een sat├ęprikker in de cake steken; als die er droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen en garneer met poedersuiker, kaneel en walnoten.
De cake is het lekkerst, als ze dezelfde dag wordt gegeten.

Bron: Astrid Veltman

Terug