Oosterse kippensoep

voor 4 - 6 personen

  • ½ gesnipperde ui
  • ½ fijngesneden paprika
  • 5 in plakjes gesneden baby-maïskolven
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 theelepel zout
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • 3 eetl. sherry
  • 1 pot bouillon met kip
    (volgens gebruiksaanwijzing tot 1½ l
  • aangelengd)
  • 75 g rijstvermicelli
  • 1 eetl. verse koriander

Doe alle ingrediënten, behalve de bouillon, de vermicelli en de koriander, in een glazen schaal met een inhoud van 2 liter.
Voeg de bouillon toe en verwarm de soep, afgedekt, 12 minuten op ± 750 Watt.
Roer tussentijds om.
Voeg de rijstvermicelli toe en verwarm de schaal, afgedekt, 4 minuten op ± 750 Watt.
Garneer de soep met de verse koriander.

Bron: Astrid Veltman

Terug