Oosterse groentepakketjes met mihoen

voor 2 personen

  • 100 g tahoe
  • ½-¾ dl sojasaus
  • gemberpoeder naar smaak
  • 1 klein teentje knoflook
  • 125 g mihoen
  • zout
  • 100 g peultjes
  • 1 blikje maïs á 150 g
  • 1 lente-uitje
  • 25 g taugé
  • 2 oesterzwammen

Snijd de tahoe in blokjes.
Roer het gemberpoeder en het uitgeperste teentje knoflook door de sojasaus en leg de blokjes tahoe hierin.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de peultjes af en was ze.
Laat de maïs uitlekken.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het in ringen.
Was de taugé.
Laat de tahoeblokjes uitlekken, bewaar de marinade.
Schep de peultjes, de maïs, het lente-uitje, de taugé en de uitgelekte tahoe door elkaar.
Verdeel de groenten over 2 flinke stukken bakpapier, schep er 1 eetlepel marinade over en zet er een schoongemaakte oesterzwam midden op.
Vouw de pakketjes goed dicht en verwarm ze 4 - 5 minuten op 100% in de magnetron.
Leg ieder groentepakketje op een bord, vouw de pakketjes een beetje open en rangschik de mihoen eromheen.

Bron: Astrid Veltman

Terug