Limoenpudding met granaatappelsaus

  • 2 granaatappels
  • 2 eetl. grenadine
  • 2½ theel. limoensap
  • 3 theel. maizena
  • vet en 1 eetl. griesmeel voor de vormpjes
  • 2 eieren
  • ½ dl room
  • 30 g gezeefde poedersuiker
  • de fijngeraspte schil van 2 limoenen
  • 2 eetl. tarwegriesmeel
  • citroenmelisse om te garneren

Haal de pitjes uit de granaatappels.
Pureer 2/3 van het vruchtvlees, wrijf het sap door een zeef en kook het 2 minuten op de hoogste stand.
Roer 2 theelepels maizena glad in 1 theelepel limoensap en de grenadine.
Meng deze liaison door het sap en kook nog 2 minuten op de hoogste stand.
Vet 4 vormpjes in en strooi er griesmeel in.
Splits de eieren en klop het eiwit en de room stijf.
Klop de eidooiers met de poedersuiker, 1 theelepel maizena, de limoenschil, de rest van het limoensap en 1 eetlepel water crèmig.
Spatel er het tarwegriesmeel, de room en het eiwitschuim door en vul de vormpjes hiermee.
Zet de vormpjes in kruisvorm in de magnetron en gaar de puddinkjes ong 3 minuten op de hoogste stand.
Verdeel de saus over 4 borden, maak de rand los van de vormpjes en stort de puddinkjes op de borden.
Strooi er de granaatappelpitten over en garneer met citroenmelisse.

Bron: Astrid Veltman

Terug