Lamsvleesschotel uit de Balkan

  • 400 g mager lamsvlees zonder bot
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 groene Spaanse peper
  • 3 dl bouillon (van tablet)
  • 150 g champignons
  • 4 tomaten
  • 3 eetl. fijngehakte verse munt
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. maizena
  • zout
  • peper
  • fijngehakte peterselie om te garneren

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's en de Spaanse peper en snijd het vruchtvlees klein.
Doe het vlees met de ui, de paprika, de Spaanse peper en de bouillon in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud en verwarm het, afgedekt, 20 minuten op 50%.
Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Schep de champignons, de tomaten en de verse kruiden door het vlees en verwarm de schotel, afgedekt, nog 15 - 17 minuten op 50% tot het vlees en de groenten gaar zijn.
U kunt het stoofvocht eventueel met de met water tot een glad papje geroerde maizena binden.
Voeg naar smaak zout & peper toe en bestrooi alles met fijngehakte peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug