Lamsvlees met verse kruiden

  • 500 g mager lamsvlees (uitgebeende bout)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 kleine winterwortel
  • 50 g mager spek in blokjes
  • 1 eetl. fijngehakte verse tijm
  • 2 eetl. fijngehakte verse munt
  • 2 eetl. fijngehakte vers basilicum
  • 1 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • ¼ literblik fijne doperwten

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Schil de aardappel en de winterwortel en snijd ze in blokjes.
Doe het spek in een ovenvaste schaal van tenminste 2 liter inhoud en bak het, afgedekt met wit keukenpapier, in 2 - 3 minuten op 100% uit.
Roer de ui en de knoflook erdoor en verwarm ze, onafgedekt, 3 minuten op 100% tot de ui glazig is.
Voeg het vlees, de aardappel, de wortel en de verse kruiden toe.
Roer van de bouillon, de bloem en de tomatenpuree een glad papje en schep dit door het vlees.
Verwarm de schaal, afgedekt, eerst 5 minuten op 100% en dan 25 minuten op 50%.
Roer tussendoor eenmaal om.
Laat de doperwten uitlekken, schep ze erdoor en verwarm alles, afgedekt, nog 5 minuten op 70%.

Bron: Astrid Veltman

Terug