Kruidig lamsvlees uit India

  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. komijnzaad
  • ½ theel. kardemomzaad
  • 1½ theel. maanzaad
  • ½ theel. zwarte peperkorrels
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 2½ eetl. water
  • 35 g amandelen
  • 2 eetl. olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 350 g mager lamsvlees in blokjes
  • 2½ eetl. garam masala (kerriemengsel)
  • 1 Spaans pepertje in ringen
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 1 eetl. fijngesneden koriander
  • 1¼ dl slagroom
  • zout
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • fijngehakte koriander

Doe de olie, het komijnzaad, het kardemomzaad, het maanzaad, de zwarte peperkorrels, de knoflook en 1 de gemberwortel in een schaal en fruit dit in magnetron 2 - 5 minuten op ± 750 Watt.
Pureer het met het water en de amandelen in een blender.
Verhit de 2 eetlepels olie in een schaal 30 seconden op ± 750 Watt,
roer er de gesnipperde ui door en bak die 2 minuten op ± 750 Watt.
Voeg de blokjes lamsvlees, de amandelpuree, de garam masala, de peperringetjes, de geraspte gemberwortel, de fijngesneden koriander de slagroom, zout en het citroensap toe, meng alles goed en breng het,
afgedekt, in ± 3 minuten op ± 750 Watt aan de kook.
Schep om en laat het vlees, afgedekt, in ± 15 minuten op 350 Watt garen.
Voeg de geraspte kokos toe en verhit het gerecht, onder af en toe roeren, nog 5 minuten op ± 750 Watt.
Garneer met fijngehakte koriander.

Opmerking
Papadums zijn dunne krokante 'wafels' van linzenbloem. Ze zijn in verschillende smaken te koop. In de magnetron zijn ze eenvoudig te bakken.
Bak de papadums aan beide kanten 1 minuut op ± 750 Watt.

Bron: Astrid Veltman

Terug