Lamsragoût

  • 500 g lamsbout zonder been
  • 50 g boter
  • 2 kleine uien
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. (rode wijn)azijn
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 takje rozemarijn
  • zout & peper

Snijd het lamsvlees in blokjes.
Verwarm de boter in een glazen schaal, onafgedekt, 1 minuut op 100%.
Snipper de uien, schep ze door de boter en laat ze, onafgedekt, in 3 - 4 minuten op 100% glazig worden.
Schep het vlees door de ui en verwarm het, afgedekt, 7 minuten op 100%.
Schep de bloem en de azijn door het vleesmengsel.
Verwarm de bouillon in een glazen litermaat, onafgedekt, 2 minuten op 100% en schenk hem vervolgens bij het vlees.
Voeg de rozemarijn toe en laat het geheel, afgedekt, in 10 minuten op 100%
gaar worden.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug