Lamskarbonades met ui en karwij

  • 4 dikke lamskarbonades
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • 1 eetl. karwijzaadjes
  • 1 eetl. dragonazijn
  • 1 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 eetl. maizena
  • zout & peper

Bak de karbonades in de hete boter in een koekenpan aan beide kanten snel bruin.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Leg de karbonades in een ondiepe ovenvaste schaal zo naast elkaar, dat de botten naar het midden van de schaal liggen.
Leg de uiringen op het vlees, strooi de karwijzaadjes erover en schenk de azijn en de bouillon erbij.
Laat de karbonades, afgedekt, in 15 minuten op 70% gaar worden.
Roer de maizena met wat water glad en bind het vocht hiermee.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug