Krabballetjes met gembersaus

    • voor de balletjes
  • 500 g krabvlees, uit blik of uit de diepvries (ontdooid)
  • 2 - 3 eieren
  • 1 mespunt zout
  • versgemalen witte peper
  • 1 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetl. maizena
  • ½ zeer fijn gehakte groene paprika, zaad verwijderd
  • ½ zeer fijn gehakte rode paprika, zaad verwijderd
  • 1 in reepjes gesneden rood pepertje, zaad verwijderd
  • 25 g zeer fijn gehakte magere ham
  • 2 schoongemaakte voorjaarsuitjes, alleen het wit gehakt
  • 2 zeer fijn gehakte bolletjes ingelegde gember
    • voor de saus
  • 3 dl hete kippenbouillon
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. gembernat
  • versgemalen witte peper
  • 1 theel. sesamolie
  • 2 eetl. maizena

Splits de eieren.
Vermeng alle ingrediƫnten voor de balletjes en gebruik eerst 3 dooiers en het wit van 2 eieren.
Is het te droog om er stevige balletjes van te maken, voeg dan pas een deel, of het hele derde wit toe.
Maak de balletjes niet groter dan 3 cm doorsnee.
Leg de balletjes naast elkaar in een platte schaal en schenk er de bouillon bij.
Dek de schaal af en verwarm het gerecht in de magnetron 2 - 3 minuten op de hoogste stand.
Neem de balletjes met een schuimspaan uit het vocht en houd ze warm.
Vermeng de bouillon met de rest van de ingrediƫnten voor de saus en zet het in een hoge kom in de magnetron.
Laat op de hoogste stand 2 - 3 minuten koken, maar roer regelmatig.
Als de saus mooi gebonden is, is ze klaar.
Schenk de saus over de krabballetjes en serveer ze direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug