Kokkel-preitaartjes

voor 2 stuks

  • 100 g volkorenbloem
  • 1 theel. mosterdpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 75 g boter
  • 500 g prei
  • 3 eetl. zure room of Bulgaarse yoghurt
  • 3 dl gekookte kokkels, uit de schelp
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Meng de bloem, het mosterdpoeder, het paprikapoeder en een snufje zout in een schaal en wrijf met de vinger 50 gram van de boter door de bloem tot een kruimeldeeg.
Voeg 3 - 4 eetlepels water toe en roer het met behulp van een breed mes tot een glad deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun uit.
Verdeel de deeglap in vieren en bekleed hier 4 ronde glazen vormpjes van 10 cm mee en zet ze afgedekt in de koelkast tot de vulling klaar is.
Smelt de rest van de boter in een grote schaal in 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Snijd de preien fijn, was ze, laat ze uitlekken en schep ze door de boter.
Dek af en schakel de magnetron 8 - 10 minuten in op de hoogste stand tot de prei zacht is.
Roer de zure room of de yoghurt, de kokkels en de helft van de geraspte kaas door de prei en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Prik de deegbakjes met een vork rondom in en zet ze 2½ - 3 minuten in de
magnetron op de hoogste stand tot ze stevig aanvoelen.
Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op 4 borden.
Verwarm de preivulling 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Verdeel de vulling over de taartbodems, strooi er de rest van de geraspte kaas over en serveer ze direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug