Kippensoep

  • kleine prei
  • 20 g boter
  • ½ theel. kerrie
  • 1 kipbouillon tablet
  • 15 g vermicelli
  • ½ l heet water
  • 50 g kipfilet
  • 1 eetl. droge witte wijn
  • 1 theel. aardappelmeel
  • peterselie

Was en snijd de prei in kleine ringetjes.
Smelt de boter 30 seconden op hoog (100% = 900 W) en roer daarna de prei en de kerrie door.
Zet dit afgedekt in de magnetron 2 minutenop hoog (100% = 900 W).
Voeg nu de bouillon tablet, de vermicelli en het warme water toe.
Laat dit aan de kook komen, 5 minuten op hoog (100% = 900 W).
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng dit in de soep opnieuw aan de kook 3 minuten op hoog (100% = 900 W).
Roer de wijn en het aardappelmeel door de soep.
Knip tot slot wat verse peterselie boven de soep.

Bron: Astrid Veltman

Terug